Dotacje UE

logo KPO PL UE
Tytuł projektu:

Zielona transformacja Arkadii: innowacyjne ożywienie hotelarstwa i gastronomii w obliczu zmian po pandemii COVID-19, Region 2 (Mazowieckie)

Cel projektu:

Przedmiotem projektu inwestycyjnego realizowanego przez Hotel Arkadia w Warszawie jest modernizacja i rozwój infrastruktury oraz usług w sektorach hotelarstwa i gastronomii, mających na celu poprawę efektywności operacyjnej, zwiększenie konkurencyjności oraz adaptację do zmieniających się warunków rynkowych po pandemii COVID-19. Projekt obejmuje wdrożenie nowoczesnych technologii cyfrowych i praktyk zrównoważonego rozwoju, skoncentrowanych na minimalizacji wpływu na środowisko oraz optymalizacji zużycia zasobów.

Projekt przyczyni się do optymalizacji procesów operacyjnych, podniesienia jakości usług, zwiększenia zadowolenia klientów oraz umocnienia pozycji rynkowej Hotelu Arkadia, jednocześnie minimalizując jego ślad ekologiczny i przyczyniając się do ochrony środowiska. Celem przedsięwzięcia jest zwiększenie konkurencyjności hotelu na rynku warszawskim przez podniesienie standardu oferowanych usług, rozszerzenie oferty o nowe usługi zgodne z aktualnymi trendami rynkowymi oraz zwiększenie efektywności operacyjnej, również w przypadku wystąpienia kolejnych obostrzeń w ruchu turystycznym.

Zakres projektu:

Zakup usługi doradczej o charakterze proinnowacyjnym. Zakup ekologicznej infrastruktury pralniczej obejmującej zakup wydajnych energetycznie urządzeń pralniczych, które będą wykorzystywać mniej wody i energii, redukując koszty operacyjne oraz wpływ na środowisko oraz nowoczesnych suszarek, które szybko i efektywnie suszą pranie, minimalizując zużycie energii i zakup urządzenia do prasowania pościeli i odzieży, co poprawi jakość usług i wydajność pracy. Wyposażenie pralni w system odzysku wody oraz stację uzdatniania wody. Zakup systemu monitoringu wizyjnego, który zwiększy bezpieczeństwo obiektu oraz monitorowanie zasobów wraz z systemem zamków elektronicznych na kartę, co poprawi zarządzanie dostępem do pokoi i innych pomieszczeń, zwiększając komfort i bezpieczeństwo gości oraz personelu. Zakup terminali POS oraz oprogramowania gastronomicznego, co pozwoli na efektywniejsze zarządzanie zapasami, zmniejszenie marnotrawstwa oraz wprowadzenie atrakcyjnej oferty dla klientów zewnętrznych. Zakup rowerów elektrycznych. Zakup usług szkoleniowych mających na celu podniesienie kwalifikacji pracowników - organizacja szkoleń dla personelu, które zwiększą ich kompetencje w zakresie obsługi nowych technologii, zrównoważonego rozwoju oraz obsługi klienta.

Nr Przedsięwzięcia MŚP i wkład Funduszy Europejskich:

KPOD.01.03-IW.01-5208/24; 323510zł



#NextGenerationEU

#FunduszeEU